Italiensk kycklingsoppa
Italiensk kycklingsoppa

Ingredienser
3 kycklingbröst
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 paprikor i olika färger
1 msk olivolja
1 l vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 msk tomatpuré
2 tsk vitvinsvinäger
1 förp färsk tortellini med ost 250 g
salt och peppar
4 soltorkade, marinerade tomater
1 kruka basilika
1/2 dl grovriven eller hyvlad parmesanost
Skär kycklingen i 1 1/2 cm stora bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur paprikorna och skär dem i tärningar. Fräs lök och paprika i olja i en stor gryta. Häll på vatten och tillsätt buljong, tomatpuré, vinäger och peppar. Låt grytan koka upp. Lägg i kycklingen och låt den koka i ca 10 minuter. Lägg i tortellinin och låt den koka enligt anvisningen på förpackningen. Smaksätt med salt. Strimla tomaterna och de stora basilikabladen. Servera soppan när tortellinin är kokt. Strö över tomater, basilika och ost

Låter smarrigt! Blir middag på måndag :-)