Kyckling i röd curry med nudelsallad
Het kycklingcurry i thaistil, funkar mycket bra med räkor också!
Kyckling i röd curry

Ingredienser
3 kycklingfiléer
1 gul paprika
1 röd paprika
100 g sockerärtor
2 vitlöksklyftor
1,5 msk röd currypasta
1,5 hönsbuljongtärning
400 g kokosmjölk
2 dl creme fraiche
cashewnötter
färsk koriander
Skär kycklingfiléerna i bitar och stek dem i olja på hög värme, ta sedan åt sidan. Strimla sockerärtorna på längden och skär paprikorna i bitar. Hacka vitlöken och stek sedan alla grönsakerna i olja i en wokpanna/stekpanna på hög värme. Rör ihop kokosmjölk, creme fraiche, currypasta och smulad hönsbuljong. Fräs kycklingen med grönsakerna en liten stund och häll sedan på såsen och koka upp. Red ev med lite maizena och låt isf koka någon minut. Blanda sedan i cashewnötterna och lite färsk koriander.
Om du vill göra med räkor istället så tar du 1 kg oskalade räkor och skalar. Spara gärna skalen och gör en god buljong! Räkorna stoppar du sedan i sist tillsammans med cashewnötterna och koriandern. Räkor blir lätt gummiaktiga om de värms för länge.
Nudelsallad

Ingredienser
1 pkt äggnudlar
1 röd spansk peppar
1 kruka koriander
2 msk rostade sesamfrön
Dressing
1/2 dl japansk soja
1 pressad vitlöksklyfta
1 cm färsk ingefära
1 msk risvinäger
Blanda alla ingredienser till dressingen. Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen och skölj sedan i kallt vatten. Kärna ur och strimla chilin fint. Blanda med nudlarna. Plocka korianderbladen och blanda med nudlarna. Droppa dressingen över nudelsalladen och rör runt. Strö över sesamfröna. Ställ gärna i kylen en stund, så framträder smakerna mer. Går utmärkt att förbereda, och passar även bra till grillat.
Tänk på att japansk soja inte är detsamma som den vanliga kinesiska man brukar ha hemma, den är lite svagare men finns på samma hylla i butiken. Istället för risvinäger går det bra att ta hälften vitvinsvinäger och hälften vatten.
Kyckling i röd curry

Ingredienser
3 kycklingfiléer
1 gul paprika
1 röd paprika
100 g sockerärtor
2 vitlöksklyftor
1,5 msk röd currypasta
1,5 hönsbuljongtärning
400 g kokosmjölk
2 dl creme fraiche
cashewnötter
färsk koriander
Skär kycklingfiléerna i bitar och stek dem i olja på hög värme, ta sedan åt sidan. Strimla sockerärtorna på längden och skär paprikorna i bitar. Hacka vitlöken och stek sedan alla grönsakerna i olja i en wokpanna/stekpanna på hög värme. Rör ihop kokosmjölk, creme fraiche, currypasta och smulad hönsbuljong. Fräs kycklingen med grönsakerna en liten stund och häll sedan på såsen och koka upp. Red ev med lite maizena och låt isf koka någon minut. Blanda sedan i cashewnötterna och lite färsk koriander.
Om du vill göra med räkor istället så tar du 1 kg oskalade räkor och skalar. Spara gärna skalen och gör en god buljong! Räkorna stoppar du sedan i sist tillsammans med cashewnötterna och koriandern. Räkor blir lätt gummiaktiga om de värms för länge.
Nudelsallad

Ingredienser
1 pkt äggnudlar
1 röd spansk peppar
1 kruka koriander
2 msk rostade sesamfrön
Dressing
1/2 dl japansk soja
1 pressad vitlöksklyfta
1 cm färsk ingefära
1 msk risvinäger
Blanda alla ingredienser till dressingen. Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen och skölj sedan i kallt vatten. Kärna ur och strimla chilin fint. Blanda med nudlarna. Plocka korianderbladen och blanda med nudlarna. Droppa dressingen över nudelsalladen och rör runt. Strö över sesamfröna. Ställ gärna i kylen en stund, så framträder smakerna mer. Går utmärkt att förbereda, och passar även bra till grillat.
Tänk på att japansk soja inte är detsamma som den vanliga kinesiska man brukar ha hemma, den är lite svagare men finns på samma hylla i butiken. Istället för risvinäger går det bra att ta hälften vitvinsvinäger och hälften vatten.

Kommentarer
Trackback