Focaccia

Ett bröd som är enkelt att baka när man som jag egentligen ska vila bort sjukdom är ju Focaccia. Focaccia är saftigt och smakrikt och underbart gott!
Jag valde att ha i både rosmarin, oliver, soltorkade tomater och salt för extra smak, men det går ju jättebra att variera efter eget val.
Här kommer i alla fall mitt recept på Focaccia!

                                                                           Focaccia 

                              

Ingredienser
3 dl ljummet vatten
25 g jäst (ett halvt paket)
4 msk olivolja
1 tsk salt
ca 5 dl vetemjöl
200 g svarta oliver
4 soltorkade tomater
2 rosmarinkvistar
flingsalt
och lite mer olivolja...

Smula jästen i vattnet och rör tills den löser sig helt. Skiva det mesta av oliverna, spara lite till garnering, och strimla tomaterna. Tillsätt olja, salt, skivade oliver och strimlade tomater till degspadet och arbeta därefter lätt in mjölet. Degen kommer att vara kladdig. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
Lägg i liten långpanna (ca 15×20 cm) klädd i bakplåtspapper och jäs i ytterligare 30 mintuter. Tryck ner de resterande oliverna djupt ner i brödet. Fördela flingsalt och rosmarinkvistarna över och ringla sedan gott om olivolja över. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 25-30 minuter. Låt svalna under bakduk och skär i rutor.

        

 



Kommentarer


Här kan du kommentera inlägget:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0