Tom Kha Gai

Igår hade vi middagsbesök av en kär gammal vän, och jag lovade henne att lägga upp receptet på maten vi åt. Dock glömde jag fotografera soppan innan den slank ner i magen, men den räckte precis till tre personer så god är den kan jag lova!

                                                    Tom Kha Gai

Ingredienser

2 cm färsk ingefära
4 st vitlöksklyftor
2 st röda chilifrukter
2 stjälkar citrongräs
4 dl vatten
1 st hönsbuljongtärning
1 burk kokosmjölk (400 g)
olja
2 kycklingfiléer
1 msk socker
1 näve haricot verts
2 msk fisksås

Mosa vitlök, ingefära och chili i en mortel. Koka sedan dem med vattnet, buljongen och kokosmjölken i 5-10 minuter i en stor gryta. Strimla kycklingen och fräs i oljan. Tillsätt sedan socker och bönor och fräs lite till. Sila kryddblandningen och blanda sedan ner kycklingen och bönorna i soppan och smaksätt med fisksås. Krossa blasten på citrongräset i morteln och lägg i soppan. Låt koka några minuter till så kycklingen smaksätts av buljongen. Red ev med lite maizena och garnera med rostad kokos, thaibasilika och skivad chili.


Kommentarer


Här kan du kommentera inlägget:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0