Mozzarellafyllda chiliköttbullar
Spännande smaker med rökig chipotle, mynta och tomat. Servera gärna med ris och vitlöksfräst spenat. Snabbt, lätt, annorlunda och gott!
Mozzarellafyllda chiliköttbullar
Ingredienser
1 kruka färs mynta
500 g blandfärs
1 tsk salt
1 tsk Chipotle peppar (Santa Maria har en t.ex.)
1 påse mozzarella
Sås
500 g krossade tomater
1 dl kycklingbuljong
1 tsk oregano
1 pressad vitlöksklyfta
Hacka myntan grovt och spara ev några blad till dekoration. Blanda färsen med salt, chili och hackad mynta. Skär mozzarellan i kuber, ca 2x2 cm, och forma färsen till bollar runt mozzarellan. Viktigt att se till så att osten är helt täckt!
Lägg köttbullarna i en form och tillaga på 225 grader i ca 5 min. Sänk sedan till 150 grader. Koka upp ingredienserna till såsen i en kastrull och häll över köttbullarna i formen. Tillaga i ca 10-15 min mitt i ugnen.
