Köttfärsrullar i ajvarsås
Detta receptet är en av min sambos favoriträtter. Den är smakrik, mättande och dessutom underbar dagen efter till lunchlåda! Pricken över i:et är en sallad till på svenska klassikern isbergssallad, gurka och tomat.
Köttfärsrullar i ajvarsås
Ingredienser
400 g köttfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk malen spiskummin
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl crème fraiche
Sås:
1 gul lök
smör
1 burk krossade tomater, ca 400 g
1 köttbuljongtärning
2-3 tsk ajvar relish
1 dl crème fraiche
Rör ihop ingredienserna till färsrullarna och forma den till ovala små rullar. Stek dessa i smör runt om på medelhög värme, ca 8 minuter i en stekpanna med hök kant (ev traktörpanna). Hacka löken och stek med rullarna en stund. Rör under tiden ihop ingredienserna till såsen och häll sedan den över rullarna i stekpannan. Låt puttra en stund så att smakerna blandas. Servera med ris och en sallad.
Köttfärsrullar i ajvarsås
Ingredienser
400 g köttfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk malen spiskummin
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl crème fraiche
Sås:
1 gul lök
smör
1 burk krossade tomater, ca 400 g
1 köttbuljongtärning
2-3 tsk ajvar relish
1 dl crème fraiche
Rör ihop ingredienserna till färsrullarna och forma den till ovala små rullar. Stek dessa i smör runt om på medelhög värme, ca 8 minuter i en stekpanna med hök kant (ev traktörpanna). Hacka löken och stek med rullarna en stund. Rör under tiden ihop ingredienserna till såsen och häll sedan den över rullarna i stekpannan. Låt puttra en stund så att smakerna blandas. Servera med ris och en sallad.

Kommentarer
Lina
Detta är riktigt gott (och enkelt!) 5/5 toastar :-D
Åse
Hejsan! Detta ser smarrigt ut! Jag ska pröva det en dag!!!
Trackback